Svijet

Apple privukao gotovo milijardu dolara depozita u samo četiri dana

Fondovi.hr
Fondovi.hr

U samo četiri dana, Apple je prema izvješću Forbesa dobio gotovo milijardu dolara depozita na svoj novi visokoprinosni štedni račun.

U samo četiri dana, Apple je prema izvješću Forbesa dobio gotovo milijardu dolara depozita na svoj novi visokoprinosni štedni račun.

Prošli mjesec, proizvođač iPhonea pokrenuo je HYSA, visokoprinosni štedni račun, koji je ponudio korisnicima Apple Card s prinosom od 4,15%. Prvog dana lansiranja, Apple je privukao gotovo 400 milijuna dolara u depozitima.

Prema izvješću Forbesa, Appleov visokoprinosni štedni račun je u samo četiri dana nakon lansiranja privukao čak 990 milijuna dolara depozita.

Ovo uspješno lansiranje naglašava sposobnost Applea da dodatno unovči svoju korisničku bazu od preko 1 milijarde ljudi. Izvješće se poziva na dva izvora upoznata s ovim pitanjem, koji navode da je samo prvog dana Appleov novi štedni račun privukao gotovo 400 milijuna dolara depozita.

U prvih četiri dana od lansiranja, otvoreno je više od 240.000 visokoprinosnih štednih računa, što predstavlja samo 0,002% Appleovih američkih korisnika iPhonea, prema nedavnim procjenama instalirane baze tvrtke.

Apple je prošlog mjeseca pokrenuo štedni račun s visokim prinosom kako bi iskoristio rastuću potražnju potrošača za okruženjem visokih kamatnih stopa.

Štedni račun je dostupan korisnicima Apple Card preko partnera tvrtke Goldman Sachs, a nudi prinos od 4,15% bez minimalnih depozita, zahtjeva za minimalnim stanjem i bez naknada.

Iako početni prinos od 4,15% nije najviši za štedni račun visokog prinosa, Apple nudi nešto što malo tko može: pogodnost. Barem pogodnost za korisnike iPhonea koji već imaju Apple Card, jer se štedni račun integrira u aplikaciju Wallet na iPhoneu.

Ogromna baza korisnika Applea, u kombinaciji s pogodnostima koje nudi, čini mnoge regionalne banke zavidnima jer je nedavni kolaps First Republic Bank doveo u pitanje stabilnost bankarskih institucija koje su nekoć bile smatrane sigurnima i stabilnima.