Binance se povlači iz Kanade zbog regulatornog okruženja

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Binance

Nove smjernice vezane uz stabilne kovanice, ograničenja za ulagače čine kanadsko tržište neodrživim, kaže tvrtka

Binance, najveća svjetska platforma za trgovanje kriptovalutama, objavila je u petak da napušta Kanadu zbog regulatornog okruženja.

Tvrtka je na Twitteru objavila da će se "pridružiti drugim istaknutim kripto tvrtkama u proaktivnom povlačenju s kanadskog tržišta".

"Nažalost, nove smjernice koje se odnose na stablecoine i ograničenja za ulagače dane kripto mjenjačnicama čine kanadsko tržište više neodrživim za Binance u ovom trenutku. Odgađali smo ovu odluku koliko god smo mogli kako bismo istražili druge razumne načine zaštite naših kanadskih korisnika, ali postalo je očito da ih nema", dodaje se.

Binance je rekao da iako je Kanada relativno malo tržište, ima sentimentalnu vrijednost za tvrtku budući da je to domovina osnivača tvrtke Changpeng Zhaoa, koji je rođen u Kini, ali je sa svojom obitelji emigrirao u Kanadu kada je imao 12 godina.

"Iako se ne slažemo s novim smjernicama, nadamo se da ćemo nastaviti surađivati s kanadskim regulatorima s ciljem promišljenog, sveobuhvatnog regulatornog okvira. Uvjereni smo da ćemo se jednog dana vratiti na tržište kada kanadski korisnici ponovo budu imali slobodu pristupa širi skup digitalnih sredstava", rečeno je.

Binance je primijetio da preostali korisnici tvrtke u Kanadi primaju e-poštu s detaljnim informacijama o tome kako će odluka utjecati na njihove osobne račune.

Kanadski regulator za vrijednosne papire u veljači su objavili nove smjernice koje zabranjuju korisnicima platformi za kripto trgovanje da kupuju ili polažu stabilne kovanice bez regulatornog odobrenja.