Svijet

Binance.US obustavlja depozite u dolarima nakon što je SEC naredio zamrzavanje imovine

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Binanceova američka podružnica najveće svjetske platforme za trgovanje kriptovalutama objavila je u petak da je odlučila obustaviti depozite u američkim dolarima.

Binanceova američka podružnica najveće svjetske platforme za trgovanje kriptovalutama objavila je u petak da je odlučila obustaviti depozite u američkim dolarima.

Odluka je uslijedila nakon što je Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) u srijedu podnijela zahtjev za hitnu akciju tražeći privremenu zabranu prilaska za zamrzavanje imovine Binance.US.

"SEC je upotrijebio iznimno agresivnu i zastrašujuću taktiku u svojoj potrazi za ideološkom kampanjom protiv američke industrije digitalne imovine", napisao je Binance.US na Twitteru.

"Poduzimamo ove proaktivne korake dok – na neko vrijeme – prelazimo na samo kripto razmjenu. Da budemo jasni, održavamo rezerve 1:1 za svu imovinu korisnika. Svaki zastoj u obradi isplata može biti rezultat povećanih količina i zatvaranja banaka vikendom", dodaje se.

Tvrtka je rekla da obavještava klijente da se njeni bankovni partneri spremaju pauzirati kanale za podizanje američkih dolara već sljedećeg utorka i pozvala je klijente da poduzmu odgovarajuće mjere sa svojim fiat novcem.

Napomenulo je da će trgovanje, ulozi, depoziti i isplate u kriptovalutama ostati u potpunosti operativni.

SEC je u ponedjeljak podigao 13 optužnica protiv Binance entiteta i izvršnog direktora Changpeng Zhaoa zbog kršenja nekoliko američkih zakona o vrijednosnim papirima, koji su uključivali rad neregistriranih burzi, brokerskih dilera i klirinških agencija, lažno predstavljanje kontrola trgovanja i nadzora na platformi Binance.US i neregistrirane ponude i prodaja vrijednosnih papira.