Hrvatska

BKS Bank uspješno dokapitalizirana

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Ovaj svježi kapital će omogućiti BKS Banci ulaganje u energetsku tranziciju i digitalizaciju.

U petak je istekao rok ponude za dokapitalizaciju BKS Bank. U samo nekoliko dana, uspješno su plasirane 2.862.860 novih dionica na tržištu. Ovaj svježi kapital će omogućiti BKS Banci ulaganje u energetsku tranziciju i digitalizaciju.

Predsjednica Uprave BKS Bank, Herta Stockbauer, izjavila je: "Vrlo sam zadovoljna postignutim rezultatom, posebno u trenutno zahtjevnim tržišnim uvjetima. Zahvaljujem brojnim postojećim i novim dioničarima koji su uložili u budućnost BKS Banke. Sada se možemo posvetiti našim strateškim ciljevima još ambicioznije."

Nove dionice su se upisivale u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. Stockbauer je dodala: "Veliko povjerenje iskazano nam je na svim tim tržištima, a posebno nas raduje povećani udio dionica u slobodnom prometu."

Od 24.04.2023. do 12.05.2023. izdano je ukupno 2.862.860 novih redovnih dionica na donositelja („nove dionice“). Bruto iznos emisije gotovo 38 milijuna eura. Vlasnici novih dionica, koje su izdane po upisnoj cijeni od 13,20 eura po dionici, imaju pravo na isplatu dividende za financijsku godinu 2023.

Pojam dana

ETF fondovi

Exchange-Traded Funds (ETFs) ili burzovno utrživi fondovi su relativno nova inovacija u svijetu investiranja, a pojavili su se u SAD-u krajem 80-ih godina prošlog stoljeća