Svijet

BlackRock uspoređuje Metaverse danas s internetom ranih 2000-ih

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Početkom prosinca BlackRock je pokrenuo Metaverse ETF za europske investitore. Zašto investicijska tvrtka upravo sada vidi tako veliki potencijal?

Početkom prosinca BlackRock je pokrenuo Metaverse ETF za europske investitore. Zašto investicijska tvrtka upravo sada vidi tako veliki potencijal?

Hoće li Metaverse na kraju zamijeniti Internet kakav poznajemo sada? "Znamo da će biti velika, ali još ne znamo točno u kojoj će se mjeri ta promjena dogoditi."

Prema BlackRocku, Metaverse postaje sastavni dio naše svakodnevice

BlackRock je prije više od godinu dana tvrdio da poboljšani hardver i povećani računalni kapacitet po prvi put čine doista realističan virtualni svijet mogućim te da blockchain tehnologija i kriptovalute u Metaverseu omogućuju besprijekorne globalne transakcije.

Osim toga, pandemija je stvorila veću otvorenost prema novim digitalnim navikama i promijenila zahtjeve za tehnologijom i internetom. "VR naočale su doista integrirane u svakodnevni život i pomažu ljudima poput pametnih telefona danas", rekao je Nigel Bolton iz BlackRocka

New Metaverse ETF prati najveće inovatore u industriji

Stoga je BlackRock pokrenuo novi fond, iShares Metaverse UCITS ETF - 7. prosinca. ESG revidirani fond, koji nastoji isključiti tvrtke za proizvodnju oružja i tvrtke koje štete klimi, uvršten je na Euronext za europske ulagače. Namjera mu je odražavati učinak onih tvrtki koje posebno pokreću razvoj Metaversea.

BlackRock vjeruje da je Metaverse trenutačno na točki sličnoj onom gdje je Internet bio ranih 2000-ih.