Regija

Crna Gora planira osnivanje državnog telekom operatera

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Vlada Crna Gore zadužila je šest osoba da pripreme preliminarnu informaciju o mogućnostima osnivanja državnog telekom operatera.

Vlada Crna Gore zadužila je šest osoba da pripreme preliminarnu informaciju o mogućnostima osnivanja državnog telekom operatera.

"Crna Gora, preko CEDIS-a, već ima instaliranu mrežu preko koje može da se instalira telekom kompanija. CEDIS ima ponudu postojećih operatera da to izda na 10-20 godina. Da li da pravimo našeg operatera i zaradimo ili da ustupimo za manje pare drugima”, obrazložio je Abazović. Predložio je da se, za početak, formira radna grupa od šest ljudi, prenosi SEEbiz.eu

"Oni bi napravili informaciju šta mi imamo od infrastrukture, koliko bi investicija koštala državu, dokle bi se moglo i šta bi bili konačni benefiti… Ako vidimo da to ima nekog smisla, možemo da idemo dalje", dodao je Abazović. Ocijenio je da bi osnivanje državnog telekom operatera pozitivno uticalo i na privatne.

Dodao je da država ovim ništa ne gubi, a da je ideja dobra. "Ne vidim kako ovo ne bi bilo super profitabilno, osim ako se nešto loše uradi, pa taj servis ne bude kako treba. Vidim veliku mogućnost", istakao je predsjednik Vlade.

Ministar financija, Aleksandar Damjanović, smatra da je ideja dobra i istakao da su u ključnim državama EU telekom usluge "pod državnim skutima". "Neka se na osnovu preliminarnih informacija pokaže da li da idemo dalje sa projektom", kazao je ministar.