Market Pulse

Crobex indeksi izbrisali jučerašnje dobitke, Span najtrgovanija dionica

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Na Zagrebačkoj burzi u utorak su Crobex indeksi pali oko pola posto, izbrisavši jučerašnje dobitke, a investitori su bili posebno zainteresirani za dionicu Spana, kojom je ostvaren najveći promet.

Na Zagrebačkoj burzi u utorak su Crobex indeksi pali oko pola posto, izbrisavši jučerašnje dobitke, a investitori su bili posebno zainteresirani za dionicu Spana, kojom je ostvaren najveći promet.

Crobex indeks je u utorak pao za 0,68 posto, dosegnuvši 2.251 bod, dok je Crobex10 oslabio za 0,47 posto, na 1.289 bodova. Time su anulirani jučerašnji dobitci od otprilike pola posto.

Najveći pad među sektorskim indeksima zabilježen je kod Crobexindustrije, koja je pala za 1,27 posto. Jedini sektor koji je zabilježio porast bio je Crobexkonstrukt, s rastom od 2,26 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 685 tisuća eura, što je tek neznatno manje nego dan ranije.

Najtrgovanija dionica bila je Span, s prometom od gotovo 121 tisuću eura. Cijena dionice Spana je pala za jedan posto, dosegnuvši 58,2 eura.

Slijedi dionica Hrvatske poštanske banke s prometom od 87,5 tisuća eura. Njena cijena je porasla za 1,53 posto, dosegnuvši 133 eura.

Značajan promet zabilježen je i kod dionice Valamar Riviere, s prometom od 77 tisuća eura. Njena cijena je oslabila za 1,6 posto, dosegnuvši 4,3 eura.

U vijestima iz poslovnog svijeta, Atlantic Grupa je izvijestila da je predala obvezujuću ponudu za kupnju tvrtke Strauss Adriatic, koju je Strauss Grupa službeno prihvatila. Vrijednost te srpske kompanije, poznate po brendovima kave Doncafe i C kafa, procjenjuje se na 40,5 milijuna eura. Za zaključenje transakcije potrebno je prethodno odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije u Republici Srbiji.

Cijena dionice Atlantic grupe zadržala se na 50 eura, a ukupan promet s tom dionicom iznosio je 18 tisuća eura.

Među likvidnijim dionicama, najveći pad zabilježen je kod dionice Saponie, čija je cijena pala za 6,4 posto, dosegnuvši 80,5 eura. S druge strane, najveći rast zabilježila je cijena dionice Ingre, s porastom od 4,5 posto, na 2,78 eura.