Hrvatska

Dajana Mrčela nova članica Uprave Zvijezde

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Dajana Mrčela imenovana je novom članicom Uprave Zvijezde, vodeće hrvatske prehrambene kompanije. Mrčela je na ovu poziciju imenovana na mandat u trajanju od četiri godine.

Dajana Mrčela imenovana je novom članicom Uprave Zvijezde, vodeće hrvatske prehrambene kompanije. Mrčela je na ovu poziciju imenovana na mandat u trajanju od četiri godine.

Mrčela je dugogodišnja članica i predsjednica Uprave kompanija članica Mepas grupe, u kojoj je provela cijelu svoju karijeru. Najveći dio karijere je provela u Saponiji, gdje se 2006. priključila Upravi na poziciji direktorice marketinga, prodaje i izvoza. U Saponiji je 2011. preuzela poziciju članice Uprave za prodaju, nabavu, logistiku i istraživanje i razvoj, a 2019. je postala predsjednica Uprave.

Tijekom svog mandata u Saponiji, Mrčela je kompaniju vodila do rekordnih rezultata. Saponia je za vrijeme njezina mandata ostvarila najveći profit, najbolju EBITDA-u, najmanju zaduženost i najvišu tržišnu vrijednost dionice. Mrčela je također postavljala strateške temelje održivog poslovanja Saponije i pokrenula projekt povećanja energetske obnove i energetske učinkovitosti kompanije.

Mrčela je završila Ekonomski fakultet u Osijeku, gdje je 2018. i doktorirala. Predsjednica je Udruženja tvrtki hrvatske prerađivačke industrije i djelatnosti u tehnologiji (UPiDUT), članica je odbora direktora UN Global Compact Croatia i Upravnog odbora HGK. Prije dvije godine je od MBA Croatia udruženja dobila nagradu za poslovnu ženu godine.

"Drago nam je što je Dajana Mrčela postala članicom Uprave Zvijezde. Ona je iskusan menadžer s dugogodišnjim uspješnim radom u Saponiji. Sigurni smo da će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti daljnjem razvoju Zvijezde", izjavio je Mario Živko, predsjednik Uprave Zvijezde.

"Zahvalna sam na prilici da se pridružim Upravi Zvijezde. Zvijezda je vodeća prehrambena kompanija u Hrvatskoj s dugom i bogatom tradicijom. Uzbuđena sam što ću biti dio tima koji će nastaviti graditi uspjeh Zvijezde", izjavila je Dajana Mrčela.