Svijet

Dionice Amazona porasle 11% nakon što su prihodi nadmašili očekivanja i ohrabrujuće smjernice za naredni kvartal

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Američki tehnološki div Amazon objavio je poboljšane smjernice poslovanja za naredno drugo tromjesečje u kojem je sada poboljšao očekivanja iznad procjena analitičara što je dovelo do rasta cijene dionica za 11%. Amazon je tako povećao procjenu neto prihoda u drugom tromjesečju između 127 i 133 milijarde dolara, dok su analitičari očekivali da će prihodi u drugom kvartalu biti u iznosu od 129,8 milijardi dolara.

Američki tehnološki div Amazon objavio je poboljšane smjernice budućeg poslovanja u narednom drugom tromjesečju u kojem očekuje rezultate bolje od procjena analitičara. To je dovelo do porasta cijene dionica za 11%. Amazon je tako povećao procjenu neto prihoda u drugom tromjesečju između 127 i 133 milijarde dolara, dok su analitičari očekivali da će prihodi u drugom kvartalu biti u iznosu od 129,8 milijardi dolara.

Uz to, rezultati za prvi kvartal su isto nadmašila očekivanja analitičara. Tako prihod Amazona o prvom kvartalu su iznosili 127,4 milijarde dolara, što je bolje od očekivanih 124,55 milijardi dolara, a dobit po dionici iznosila je 0,31 dolara nasuprot očekivanih 0,20 dolara. Ovaj rast prihoda i dobiti odražava snažan rast u Amazonovoj internetskoj prodaji, cloud uslugama i streaming platformi.

Očekivanja analitičara nadmašena su i u drugim poslovnim granama, poput Amazon Web Service-a, koji je zabilježio prihode od 21,3 milijarde dolara u ovom tromjesečju u usporedbi s očekivanih 21,22 milijarde dolara.