Hrvatska

Dionice nekretninskog fonda Quaestus Nekretnine d.d. uvrštene na burzu

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Vodeći Agent izdanja redovnih dionica Quaestus Nekretnine d.d. i Agent uvrštenja je Raiffeisenbank Austria d.d., dok je Auctor d.o.o Agent izdanja. U javnoj ponudi dionica sudjelovali su institucionalni investitori, domaće i strane pravne i fizičke osobe. Mirovinski fondovi upisali su 29 posto izdanja, dok su ostali institucionalni investitori upisali 15 posto izdanih dionica. Fizičke osobe […]

Vodeći Agent izdanja redovnih dionica Quaestus Nekretnine d.d. i Agent uvrštenja je Raiffeisenbank Austria d.d., dok je Auctor d.o.o Agent izdanja. U javnoj ponudi dionica sudjelovali su institucionalni investitori, domaće i strane pravne i fizičke osobe. Mirovinski fondovi upisali su 29 posto izdanja, dok su ostali institucionalni investitori upisali 15 posto izdanih dionica. Fizičke osobe u upisu su sudjelovale sa  ukupno 22 posto, dok su ostale pravne osobe upisale ukupno 34 posto izdanih dionica.

Odlukom Odbora za uvrštenje Zagrebačke burze, koja je donesena jučer, odobreno je da se 2.255.463 redovne dionice društva Quaestus Nekretnine d.d., oznake QUNE-R-A, nominalnog iznosa od 100,00 kn po dionici, uvrste u kotaciju dionica zatvorenih investicijskih fondova. Odluka je donesena nakon što je HANFA 24. travnja 2008. godine donijela rješenje kojim se društvu Quaestus Nekretnine d.d. odobrava objavljivanje podataka prilikom uvrštenja.

Ovime se završava proces prikupljanja inicijalne tranše kapitala i počinje službeno lansiranje i trgovina dionicama najvećeg hrvatskog nekretninskog fonda s temeljnim kapitalom u iznosu od 225.546.300 kuna. Cilj fonda je ostvariti stabilan dugoročni rast kapitala uspostavom uravnoteženog raznolikog portfelja ulaganja u velike nekretninske projekte na hrvatskom i susjednim tržištima.

Pojam dana

ETF fondovi

Exchange-Traded Funds (ETFs) ili burzovno utrživi fondovi su relativno nova inovacija u svijetu investiranja, a pojavili su se u SAD-u krajem 80-ih godina prošlog stoljeća