Svijet

Google preimenovao Bard u Gemini i predstavio nove opcije pretplate

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Google je u četvrtak predstavio nove opcije pretplate za svoj chatbot generativne umjetne inteligencije (AI) Bard, koji je preimenovan u Gemini.

Gemini Advanced bit će dostupan kao dio novog Google One AI Premium plana tvrtke za 19,99 USD mjesečno, počevši s dvomjesečnim probnim razdobljem bez ikakvih troškova. Ovaj plan nudi niz dodatnih funkcija, uključujući:

Pristup najnovijim i najnaprednijim Gemini modelima s većom jezičnom bazom i sposobnošću generiranja kreativnih tekstova.

Moćnost korištenja Gemini u Gmailu, Dokumentima, Prezentacijama i Tablicama. Gemini će vam pomoći da brže i lakše napišete e-mailove, izrade dokumente, kreirate prezentacije i analizirate podatke.

Prioritetni pristup podršci za Gemini.

Google je rekao da će AI Premium pretplatnici uskoro moći koristiti Gemini u Gmailu, Dokumentima, Prezentacijama i Tablicama. Tvrtka je dodala da je počela uvoditi novo mobilno iskustvo za Gemini i Gemini Advanced s novom aplikacijom na Androidu i Google aplikacijom na iOS-u.

Natjecanje s ChatGPT-om

Googleov AI chatbot natječe se s startupom OpenAI ChatGPT koji podržava Microsoft. ChatGPT je trenutno dostupan besplatno, ali Microsoft planira naplatiti za njegovu upotrebu u budućnosti.

Gemini i ChatGPT nude slične funkcije, ali postoje neke ključne razlike. Gemini je integriran s Googleovim proizvodima i uslugama, što ga čini lakšim za korištenje za Googleove korisnike. ChatGPT, s druge strane, je dostupan na više platforma, uključujući i WhatsApp i Discord.

Ostaje za vidjeti koji će AI chatbot biti popularniji među korisnicima. Googleova integracija Geminija s njegovim proizvodima i uslugama može mu dati prednost, ali ChatGPT-ova dostupnost na više platforma može biti privlačna za neke korisnike.

O Google One AI Premium planu

Google One AI Premium plan je mjesečna pretplata koja nudi niz dodatnih funkcija za Googleove usluge, uključujući:

  • Više prostora za pohranu u Google Driveu
  • Pristup Google One VPN-u
  • Napredne funkcije za Google Foto
  • Pristup stručnjacima za Googleovu podršku
  • Google One AI Premium plan košta 19,99 USD mjesečno. Dostupan je u 65 zemalja, uključujući i Hrvatsku.