Svijet

Kripto tržište sve bliže 'regulatornoj sigurnosti'

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Globalni trend je pozitivan za kriptovalute i kripto tržište je sve bliže i bliže regulatornoj sigurnosti, rekao je u četvrtak čelnik velike tvrtke za financijske usluge kriptovaluta.

Globalni trend je pozitivan za kriptovalute i kripto tržište je sve bliže i bliže regulatornoj sigurnosti, rekao je u četvrtak čelnik velike tvrtke za financijske usluge kriptovaluta.

Govoreći na Katarskom gospodarskom forumu u Dohi, Peter Smith, suosnivač i izvršni direktor blockchain.com, rekao je da je "2023. bila uvelike pozitivna za industriju. Ako pogledate prinose od početka godine, klasa digitalne imovine bila bi klasa imovine s najjačim učinkom na financijskim tržištima s oko 45% u odnosu na prethodnu godinu."

Napomenuo je da bi moglo biti zabrinjavajuće ako danas manje programera pridonosi kripto projektima otvorenog koda u usporedbi s prije tri godine.

"U svakom ciklusu primijetili smo lagani pad u broju programera koji doprinose i to je nešto što pažljivo pratimo. Međutim, u ovom trenutnom ciklusu zapravo doživljavamo rast zajednice programera", dodao je. .

Rekao je da investitori doživljavaju nevjerojatno ciklično tržište s otprilike četverogodišnjim ciklusom na kripto tržištu.

"Jedan od razloga njegove cikličnosti je to što je to još uvijek relativno malo tržište", rekao je, dodajući da je ukupna vrijednost svih glavnih kriptovaluta koje danas postoje otprilike 0,6 puta veća od Appleove.

Dotičući se potencijalnog utjecaja krize s gornjom granicom duga SAD-a na tržište, rekao je da će, ako američka vlada ne ispuni obveze, kripto tržište vjerojatno doživjeti brzo povlačenje, a zatim vrlo snažan skok.

Početkom godine SAD je dostigao gornju granicu duga, što je dovelo do krize ograničenja duga.

Američka ministrica financija Janet Yellen upozorila je 1. svibnja da bi privremene mjere poduzete u borbi protiv učinaka krize mogle biti nedostatne.

Administracija predsjednika Joea Bidena i republikanski zastupnici u slijepoj su ulici oko podizanja gornje granice duga.