EU

Luka Podlogar novi predsjednika Uprave slovenskog društva za upravljanje fondovima NLB Skladi

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Nakon što je dobio sve potrebne suglasnosti, Luka Podlogar danas je preuzeo dužnost predsjednika Uprave NLB Sklada, priopćeno je iz NLB-a.

Nakon što je dobio sve potrebne suglasnosti, Luka Podlogar danas je preuzeo dužnost predsjednika Uprave NLB Sklada, priopćeno je iz NLB-a.

Na toj poziciji naslijedio je Krunu Abramovića koji je s Nadzornim odborom sporazumno prestao s dužnosti. Blaž Bračič ostaje član uprave.

Podlogar, koji je dosad obnašao dužnost predsjednika uprave Generali ulaganja, među ostalim je rekao kako dosadašnji uspješan rad i robustan portfelj tvrtki daju zdravu osnovu za nadogradnju poslovanja i realizaciju ambiciozne poslovne strategije.

Predsjednica nadzornog odbora NLB Skladova i članica uprave NLB Hedvika Usenik dodala je kako je Podlogar izniman stručnjak s bogatim međunarodnim iskustvom pa su sigurni da će pridonijeti dodatnom zamahu i energiji da tvrtka ostvari ambiciozne poslovne ciljeve. . Ostankom Bračiča u upravi, smatra ona, osigurat će se kontinuitet dosadašnjeg uspješnog dijela tvrtke.

Prema NLB-u, NLB Skladi su najveće društvo za upravljanje na području uzajamnih fondova u Sloveniji i također najveće društvo za upravljanje u smislu ukupne imovine pod upravljanjem. Ostvaruje najveće uplate na tržištu, 2022. godinu zaključio je s 39,14% tržišnog udjela.

Podlogar je odrastao u Londonu kao investicijski bankar, 2010. se pridružio KD Grupi, a 2012. preuzeo je upravljanje Generali Investmentsom.

Bračič je član uprave NLB Skladova od prosinca 2018. Novi četverogodišnji mandat dobio je u prosincu prošle godine. Između ostalog, zadužen je za marketing i prodaju, informatiku, rizike i individualno upravljanje imovinom, navode iz NLB-a.

Abramovič je krajem listopada prošle godine s nadzornicima dogovorio prestanak dužnosti 15. veljače ove godine. Kako je tada rekao, nakon dva desetljeća djelovanja u NLB grupi došlo je vrijeme za nove izazove izvan grupe.