Hrvatska

Mate Rimac i Sandro Mur uložili u food tech startup Juicefast

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Mate Rimac i Sandro Mur investirali su u food tech startup Juicefast, a njihove investicije omogućit će Juicefastu da nastavi razvijati inovativnu tehnologiju proizvodnje i proširi se na ostatak europskog tržišta.

Mate Rimac i Sandro Mur investirali su u food tech startup Juicefast, a njihove investicije omogućit će Juicefastu da nastavi razvijati inovativnu tehnologiju proizvodnje i proširi se na ostatak europskog tržišta.

Juicefast je food-tech startup koji je pronašao način za potpuno nutritivno rješenje s hladno cijeđenim sokovima i nutritivno izbalansiranim obrocima. Osnovali su ga početkom 2020. godine dva brata, David i Marko Dravinec. Od tada uspješno raste na domaćem tržištu i osvaja sve više ljubitelja zdravog života i prehrane.

Svi proizvodi koje Juicefast proizvodi su 100% prirodni, bez aditiva i konzervansa, što osigurava vrhunsku kvalitetu i okus. Sigurnost proizvoda postiže se korištenjem najmodernije tehnologije obrade visokim tlakom. Uz novu energiju i kapital koje Rimac i Mur unose u Juicefast, braća planiraju postići još više.

Investicijama Mate Rimca i Sandra Mura, već poznatih po inovativnim poslovnim idejama i uspješnim ulaganjima, Juicefast je dobio sanjani duo za svoj startup. Ova investicija samo je još jedan primjer ulaganja dvojice vrhunskih svjetskih poduzetnika u mlade domaće tvrtke i poticanja rasta startup ekosustava u Hrvatskoj.

"U posljednjih nekoliko godina podržao sam i uložio u nekoliko domaćih poslovnih poduhvata u ranim fazama, s ciljem jačanja domaćeg startup ekosustava. Kada razmatram koga podržati, najvažniji mi je tim iza projekta, skalabilnost izvan granica Hrvatske i potencijalni utjecaj na rast hrvatskog gospodarstva i stvaranje radnih mjesta. Priča o mom ulasku u Juicefast prilično je neobična. David mi je poslao kratku poruku e-pošte u kojoj se predstavio i predstavio brend. Iako dobivam velik broj sličnih poruka e-pošte, želio sam saznati više o Juicefastu jer odmah primijetite kada netko zna što radi i profesionalno pristupa. Kada smo se upoznali, prepoznao sam potencijal projekta i Davidovu strast, zajedno s upornošću potrebnom za stvaranje tvrtke. David i tim imaju jasnu viziju razvoja, a vjerujem da će tržište na kojem se nalaze postati sve važnije i veće u budućnosti.

Pojam dana

ETF fondovi

Exchange-Traded Funds (ETFs) ili burzovno utrživi fondovi su relativno nova inovacija u svijetu investiranja, a pojavili su se u SAD-u krajem 80-ih godina prošlog stoljeća