Hrvatska

Mono se udružuje s Possehl Digitalom - Novi strateški partner za rast i razvoj

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Possehl grupa, koja također obilježava 175. obljetnicu, globalno djeluje s više od 13.200 zaposlenika i 200 tvrtki u otprilike 30 zemalja diljem svijeta. U prethodnoj godini, grupa je ostvarila konsolidirane prihode od otprilike 5,5 milijardi eura.

Mono, tvrtka za razvoj softvera iz Osijeka, objavila je strateško partnerstvo s Possehl grupom, renomiranom tehnološkom grupom sa sjedištem u Njemačkoj. Ova suradnja dolazi u vrijeme kada Mono slavi svoju 20. obljetnicu, označavajući značajnu prekretnicu u putu tvrtke.

Possehl grupa, koja također obilježava 175. obljetnicu, globalno djeluje s više od 13.200 zaposlenika i 200 tvrtki u otprilike 30 zemalja diljem svijeta. U prethodnoj godini, grupa je ostvarila konsolidirane prihode od otprilike 5,5 milijardi eura.

Possehl posluje putem deset decentraliziranih poslovnih divizija, od kojih svaka donosi neovisne odluke temeljene na svojim tržištima. Ova decentralizirana pristup se dobro uklapa u viziju Mone, jer im omogućava zadržavanje autonomije, radne snage, kulture i identiteta tvrtke. Denis Sušac, izvršni direktor Mone, ističe da je Possehlov fokus na dugoročnim ulaganjima i stabilnom rastu, uz očuvanje suštine tvrtki u koje ulažu, bio ključni faktor u odabiru strateškog partnera.

U okviru Possehl grupe, Mono će najviše surađivati s Possehl Digitalom, divizijom zaduženom za napredak digitalne transformacije u malim i srednjim poduzećima. Possehl Digital ima za cilj postići to putem partnerstava s digitalnim rješenjima duž vrijednosnog lanca i važnih podržavajućih procesa za industrijska mala i srednja poduzeća.

Ovo partnerstvo s Possehl Digitalom pruža Mono dodatnu financijsku podršku i potporu ugledne i uspješne grupe, istovremeno zadržavajući upravljačku autonomiju Mone.

Dugoročna priroda ovog partnerstva usklađena je s posvećenošću Mone rastu i razvoju. Sušac ističe da su dobili ponude za potpuno preuzimanje tvrtke, ali to nije bilo u skladu s njihovom vizijom budućnosti. Strateški savez s Possehl Digitalom otvara nove tržišne mogućnosti i projekte unutar i izvan Possehl grupe, šireći horizonte Mone na načine koji samostalno ne bi bili mogući.

Hermann Schäfer, direktor u Possehl Digitalu, izražava svoje oduševljenje strateškim partnerstvom s Moneom, te naglašava njihovu želju da zajedno podignu digitalnu transformaciju u području industrijskih srednjih poduzeća u Njemačkoj na višu razinu. On vidi iznimne sinergije između Mone i Possehl Digitala te smatra da će ova suradnja donijeti još veći uspjeh za obje tvrtke.

Osim financijske podrške, partnerstvo s Possehl Digitalom ima i šire društvene i gospodarske učinke. Proširenje poslovanja Mone rezultirat će stvaranjem novih radnih mjesta i pružiti lokalnom talentu nove prilike za karijeru i profesionalni razvoj. Osim toga, Mono će nastaviti ulagati u osobni rast, cjeloživotno učenje i druge oblike osobnog i profesionalnog razvoja zaposlenika, što će dodatno ojačati IT sektor i doprinijeti lokalnoj zajednici.

Pojam dana

ETF fondovi

Exchange-Traded Funds (ETFs) ili burzovno utrživi fondovi su relativno nova inovacija u svijetu investiranja, a pojavili su se u SAD-u krajem 80-ih godina prošlog stoljeća