Hrvatska

MP Invest najavio početak rada u Hrvatskoj

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Aleš Berk Skok član uprave MP Investa, predstavljajući MP-global.HR dionički otvoreni investicijski fond s globalnom investicijskom politikom naglasio je da je struktura ovog fonda sastavljena od nekoliko najboljih investicijskih ideja, a fond predstavlja odabir najboljih investicijskih prilika iz cijelog svijeta sa širokom disperzijom imovine. MP-balkan.HR je dionički otvoreni investicijski fond s regionalnom investicijskom politikom koji […]

Aleš Berk Skok član uprave MP Investa, predstavljajući MP-global.HR dionički otvoreni investicijski fond s globalnom investicijskom politikom naglasio je da je struktura ovog fonda sastavljena od nekoliko najboljih investicijskih ideja, a fond predstavlja odabir najboljih investicijskih prilika iz cijelog svijeta sa širokom disperzijom imovine.

MP-balkan.HR je dionički otvoreni investicijski fond s regionalnom investicijskom politikom koji pokriva tržišta balkanskog područja, ali i druga tržišta od Rusije, Bjelorusije i Ukrajine do Zakavkazja i zemalja srednje Azije. Fond će strateški ulagati u najuspješnije kompanije u farmaciji, telekomunikacijama, bankarstvu i turizmu. Jaka upravljačka snaga ovih tržišta leži u privatizaciji državne imovine, očekivanom ili ostvarenom pridruživanju EU, visokoj stopi rasta ekonomije, visokoj stopi nezaposlenosti koja predstavlja veliki potencijal radne snage, sve boljem razvitku i transparentnosti tržišta Balkana, razvoju infrastrukture i drugim neiskorištenim potencijalima.

MP-bric.HR predstavlja novost na hrvatskom tržištu, a riječ je o dioničkom otvorenom investicijskom fondu s politikom investiranja na tržišta BRIC-a (Brazila, Rusije, Indije i Kine). To su zemlje koje su gospodarske sile u svojim područjima. Stručnjaci predviđaju da će se trend rasta nastaviti i da će Azija u sljedećem desetljeću postati jedna od vodećih svjetskih gospodarskih sila. Spomenuto tržište zajedno predstavlja 70 posto globalne populacije, 50 posto svjetskog BDP-a, a visoki očekivani gospodarski rast i geopolitička važnost dobrim dijelom temeljena na značajnim zalihama sirovina predstavljaju važne investicijske prednosti.

čŒetvrt fond koji će se naći na hrvatskom tržištu je MP-mena.HR kao dionički otvoreni investicijski fond s politikom investiranja na kapitalna tržišta Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike. Bogato koncentrirano zemljopisno područje MENE dugoročno će ostati vidno najbolje tržište na svjetskoj gospodarskoj i geopolitičkoj sceni, i upravo zato ulagačima omogućava atraktivne prinose uz umjeren rizik. Posebnu atraktivnost ovih tržišta potkrijepljuju činjenice da je riječ o zemljopisnom području s koncentriranim bogatstvom koje ima 70 posto svjetskih rezervi nafte i 46 posto svjetskih rezervi prirodnog plina što ga čini vitalnim izvorom globalne ekonomske stabilnosti.

Fondovi počinju s radom 7. ožujka, a u MP Investu ističu da im je cilj  imati zadovoljne ulagače. Zbog toga su spremni u svakom trenutku reagirati i otvoriti nove mogućnosti ulaska na domaće i svjetsko tržište kapitala.

Pojam dana

ETF fondovi

Exchange-Traded Funds (ETFs) ili burzovno utrživi fondovi su relativno nova inovacija u svijetu investiranja, a pojavili su se u SAD-u krajem 80-ih godina prošlog stoljeća