Market Pulse

Na Wall Streetu mirno trgovanje uz blagi pad i slab volumen

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Glavni burzovni indeksi u SAD-u jučer su se kretali volatilno u nestabilnom trgovanju i manjoj aktivnosti sudionika na tržištu promatrano po manjem volumenu trgovanja. Trgovinski dan je završio s manjim gubicima.

Glavni burzovni indeksi u SAD-u jučer su se kretali volatilno u nestabilnom trgovanju i manjoj aktivnosti sudionika na tržištu promatrano po manjem volumenu trgovanja. Trgovinski dan je završio s manjim gubicima.

Ekonomski pokazatelji koji su objavljeni bili su mješoviti s padom indeksa cijena nekretnina za -0,4% u veljači, dok je povjerenje potrošača u ožujku poraslo na 104,2 naspram procijenjenih 100,7.

Trgovci su uglavnom realizirali dobitke u dionicama iz tehnološkog sektora nakon što su nedavno prodavali sektore komunikacijskih usluga (XLC ), Zdravstvo (XLV), Tehnologija (XLK) i REITs (XLRE) najslabiji sektori. Cijene sirove nafte ojačale su drugi dan zaredom, podigavši energetski (XLE) sektor na tržišnog lidera, a slijede ga industrija (XLI), materijali (XLB) i komunalne usluge (XLU).

Unatoč tihom trgovinskom danu, kineski Shanghai indeks ojačao je nakon što je Alibaba (BABA) najavila da će se podijeliti u šest kompanija. Dionice su skočile +14,26%, dok je kineski Internet ETF (KWEB) skočio +4. 32% uslijed izvješća da je kineske vlasti nastojati biti više naklonjen poslovanju.

Glavni burzovni indeksi pomaknuli su se sa svojih najnižih razina u posljednjem satu trgovanja ostavljajući DJIA za 37,83 boda (-0,12%) na 32394,25, a S&P 500 za 6,26 bodova (-0,16%) na 3971,27. NASDAQ je pao 52,76 bodova (-0,45%) na 11716,08.

Volumen je bio mali. Porast vrijednosti je zabilježilo 66% vrijednosnica na NYSE, dok pad bilježi 64% vrijednosnica na NASDAQ-u. VIX je pao za 0,63 (-3,06%) i zatvorio na 19,97. Cijene sirove nafte porasle su za 0,54 (+0,74%), a svibanjski ugovor je zatvoren na 73,35 dolara po barelu. Cijene zlata skočile su 20,90 (+1,07%) i završile na 1974,70 dolara za uncu. Bitcoin (BTC) je zatvorio dan na 27.300 dolara.

Ulagači su danas opet bili neodlučni i šte se može očekivati i sutra kada je slab dan u pogledu novih ekonomskih podataka. Trgovci ne burzi će u četvrtak pratiti zahtjeve za nezaposlene i BDP, što bi moglo pokrenuti tržište, ali očekuju nestabilno trgovanje prije tih izvješća. Konačno,

Objave o zaradi koje treba pratiti u srijedu uključuju: Cintas Corp (CTAS), Paychex Inc (PAYX), RH (RH), HB Fuller (FUL), Verint Systems (VRNT) i Semtech Corp (SMTC).

Ekonomski kalendar kretanja tržišta za srijedu: aplikacije za hipoteke, prodaje kuća i izvješće EIA o statusu nafte.