Lifestyle

Sve što trebate znati o novom Porsche Taycanu!

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Otkrijte revolucionarnu električnu inovaciju s Porscheovim nadograđenim modelom Taycan. S većom snagom, duljim dosegom i elegantnim dizajnom, novi Taycan postavlja standarde u električnoj mobilnosti.

Porsche je još jednom potvrdio svoju predanost inovacijama u električnoj mobilnosti s najnovijim nadogradnjama Taycan modela. Ove ažurirane verzije ne samo da donose veću snagu, dulji doseg i brže ubrzanje, već i poboljšanja u dizajnu i tehnologiji. Najnoviji Taycani postavljaju standarde u segmentu električnih vozila, istovremeno donoseći vrhunske performanse i praktičnost.

Sve tri varijante karoserije - sportska limuzina, svestrani Cross Turismo i praktičan Sport Turismo - dobivaju značajne nadogradnje. Novi modeli donose impresivno ubrzanje, s Taycanom Turbo S koji postiže 100 km/h iz mirovanja za nevjerojatnih 2,4 sekunde. Osim toga, novi Taycani imaju doseg od 678 kilometara prema WLTP standardu, što predstavlja povećanje od 35 posto u odnosu na prethodne modele.

Jedna od ključnih nadogradnji je nova funkcija Push-to-Pass koja omogućuje dodatnu snagu od 70 kW tijekom deset sekundi, pružajući vozačima još više dinamike u vožnji. Osim toga, svi modeli sada dolaze sa serijskim adaptivnim voznim postrojem i opcionalnim Porsche Active Ride sustavom, pružajući vrhunsku udobnost i stabilnost na cesti.

Uz poboljšanja u performansama, Porsche je također uspio smanjiti masu novih Taycana za 15 kilograma, dok su dodali brojne nove značajke poput ambijentalnog osvjetljenja, pametnog upravljanja dosega i mogućnosti bežičnog punjenja pametnih telefona.

No, estetika nije zanemarena. Novi Taycani dolaze s ažuriranim dizajnom koji donosi oštrije linije i sofisticiraniji izgled. Novi LED svjetlosni potpisi, osvijetljeni Porsche natpisi i opcionalne akcentne boje samo su neki od detalja koji ističu jedinstvenost ovih vozila.

S novim nadogradnjama, Porsche nastavlja svoju misiju postavljanja standarda u električnoj mobilnosti. Novi Taycani ne samo da pružaju vrhunske performanse, već i postavljaju nove standarde u udobnosti, praktičnosti i tehnologiji. Očekuje se da će ovi modeli dodatno ojačati Porscheovu poziciju kao lidera u svijetu električnih vozila.

Pojam dana

ETF fondovi

Exchange-Traded Funds (ETFs) ili burzovno utrživi fondovi su relativno nova inovacija u svijetu investiranja, a pojavili su se u SAD-u krajem 80-ih godina prošlog stoljeća