Hrvatska

Volksbanka nudi posredno ulaganje u kukuruz, soju, šećer i pšenicu

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Upis \”Volksbank Agro Investa\” trajat će od 21. travnja do 21. svibnja ove godine, a riječ je o strukturiranom proizvodu koji kombinira ulaganje i štednju te omogućuje posredno ulaganje na tržištu roba uz sigurnu glavnicu te mogućnost ostvarenja prinosa na kraju ulagačkog razdoblja, koje traje dvije godine. Dobit se u obje ulagačke godine ostvaruje kroz […]

Upis \”Volksbank Agro Investa\” trajat će od 21. travnja do 21. svibnja ove godine, a riječ je o strukturiranom proizvodu koji kombinira ulaganje i štednju te omogućuje posredno ulaganje na tržištu roba uz sigurnu glavnicu te mogućnost ostvarenja prinosa na kraju ulagačkog razdoblja, koje traje dvije godine.

Dobit se u obje ulagačke godine ostvaruje kroz fiksnu kamatnu stopu sukladno visini uloga, što ujedno predstavlja i minimalni zagarantirani prinos ovog proizvoda, te kroz prinos košarice roba koja uključuje kukuruz, soju, šećer i pšenicu u ulagačkom razdoblju do visine od 18 posto.

Minimalni iznos uloga u \”Volksbank Agro Invest\” iznosi tisuću eura, dok ulaznih i izlaznih naknada prilikom upisa i po dospijeću uloga nema.

Iz Volksbanke ističu kako su se na vezivanje novog štedno-investicijskog proizvoda uz tržište roba odlučili jer ga karakterizira manja ovisnost o negativnim kretanjima na financijskim tržištima.

Dodaju kako je košarica dobara zastupljena u \”Volksbank Agro Investu\” u posljednje dvije godine ostvarila dvostruki porast vrijednosti, što nadmašuje prinose od ulaganja u većinu ostalih klasa imovine.

Pojam dana

ETF fondovi

Exchange-Traded Funds (ETFs) ili burzovno utrživi fondovi su relativno nova inovacija u svijetu investiranja, a pojavili su se u SAD-u krajem 80-ih godina prošlog stoljeća