Hrvatska

Zsuzsanna Ortutay nova predsjednica Uprave INE

Fondovi.hr
Fondovi.hr

INA ima novu predsjednicu Uprave, Zsuzsanne Ortutay. Nju je danas imenovao Nadzorni odbor i to na razdoblje od 1. srpnja 2023. do 30. lipnja 2026.

INA ima novu predsjednicu Uprave, Zsuzsanne Ortutay. Nju je danas imenovao Nadzorni odbor i to na razdoblje od 1. srpnja 2023. do 30. lipnja 2026.

Osim nove predsjednice Uprave, imenovini su i Krisztián Pulay i Zsombor Marton članovima Uprave za isto razdoblje. Nakon isteka mandata predsjednika Uprave Ine 30. lipnja 2023., Péter Ratatics nastavit će svoju profesionalnu karijeru kao izvršni potpredsjednik MOL Grupe za Usluge kupcima te član uprave drugih velikih mađarskih kompanija.

Nadzorni odbor također je izabrao Damira Mikuljana za predsjednika Nadzornog odbora. Na Glavnoj skupštini Ine održanoj prethodno isti dan, mandat članova Nadzornog odbora Damira Mikuljana, Ive Ivančića i Branimira Škurle koji ističe 15. lipnja produžen je na narednih šest mjeseci. Zsuzsana Ortutay podnijela je ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora, a za novog člana imenovan je Viktor Sverla, s mandatom od četiri godine.

Zsuzsanne Ortutay - CV

Inače, Zsuzsanna Ortutay bila je članica Nadzornog odbora Ine posljednje 2,5 godine, viša potpredsjednica Poslovnih rješenja MOL Grupe od 2019. te članica Uprave Slovnafta od 2020. Karijeru je započela 1998. kao voditelj odnosa s investitorima u TVK, petrokemijskoj tvrtki MOL Grupe. Voditeljica riznice TVK-a bila je 2003. godine, kada se preselila u Zagreb i do 2006. radila u Ini kao savjetnica za riznicu glavnog financijskog direktora. Od 2007. do 2009. bila je voditeljica kontrolinga maloprodaje MOL Grupe. Od 2009. do 2010. bila je voditeljica projekta integracije i poboljšanja učinkovitosti Ine s fokusom na financijsku stabilizaciju i održivu učinkovitost.

Bila je rizničarka MOL Grupe između 2013. i 2018. a između 2018. i 2019. obnašala je ulogu financijske direktorice u MOL-u Mađarska. Od 2018. do 2020. bila je članica Upravnog odbora JMSR-a, zajedničkog pothvata MOL-a s japanskom korporacijom za sintetičku gumu Japanese Synthetic Rubber. Od 2019. izvršna je direktorica MOL GBS-a, centra za financije i usluge ljudskih resursa MOL Grupe, organizacije od 500+ zaposlenika, koja pokriva aktivnosti 100+ kompanija MOL Grupe u osam zemalja.

Nakon akvizicije poljske maloprodajne mreže goriva, Ortutay je 2022. postala članica Nadzornog odbora MOL-a Poljska. Diplomirala je na Sveučilištu Baker u Kanzasu, magistrirala ekonomiju na Sveučilištu u Miskolcu i završila postdiplomski studij DESS (Diplôme d‘études supérieures spécialisées) iz bankarstva i financija na Panthéon-Assas, na Sveučilištu u Parizu.