Uvjeti korištenja

Fondovi.hr – nezavisni portal o investiranju u otvorene investicijske fondove i financijska tržišta i financijsko planiranje.

Opći uvjeti korištenja portala – fondovi.hr

Korištenjem portala www.fondovi.hr automatski prihvaćate sva pravila uporabe kao i sve njihove izmjene i dopune.

Korisnik portala fondovi.hr pristaje na korištenje i uporabu Internet portala fondovi.hr i pripadajućih servisa i usloga u skladu s ovim Općim uvjetima korištenja (dalje u tekstu: „Uvjeti“), a reguliranje svih pravnih odnosa koji proizlaze ili mogu proizaći iz korištenja/uporabe portala vrši se u skladu s ovim Uvjetima.

Sadržaj portala fondovi.hr

Portal www.fondovi.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja te poveznica na vanjske stranice. Posjetiteljima se osigurava uporaba sadržaja portala. Svi posjetitelji imaju pravo koristiti besplatno sadržaj portala ako ne krše uvjete korištenja portala.

Korištenjem sadržaja portala i servisa korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz takvog korištenja te se obvezuje koristiti sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Fondovi.hr ne mogu se smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu njegovom uporabom. Nijedan dio portala ne smije se upotrebljavati u nezakonite svrhe ni za njihovo promicanje.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu i objavljeni su u dobroj vjeri i ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti protivno ovim Uvjetima. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, reproducirati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati cjeloviti sadržaj ovih stranica ili jednog njegovog dijela, vizualni identitet i programski kod web stranice fondovi.hr, osim kada je takva mogućnost predviđena ovim Uvjetima ili je rezultat prethodnog pismenog odobrenja.

Ukoliko je reproduciranje i distribuiranje sadržaja s portala fondovi.hr odobreno od strane izdavača tada nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo te je nužno navesti podatke o izvoru i/ili autoru sadržaja, a na početku, unutar ili na kraju tekstualnog sadržaja izdvojiti direktni link koji vodi na izvorni sadržaj i omogućava otvaranje izvornog teksta u zasebnom prozoru web pretraživača, na domeni izvora izdavača sadržaja. Preneseni sadržaj mora zadržati cjelovitost i smisao.

Poveznice na druge vanjske stranice

Fondovi.hr mogu sadržavati poveznice prema drugim web odredištima (“Povezana odredišta”). Povezana odredišta nisu pod kontrolom ovog portala i fondovi.hr nije odgovorna za sadržaj na bilo kojem od povezanih odredišta, uključujući bez ograničenja bilo koju daljnju vezu koja se nalazi na povezanom odredištu, ili bilo kakve izmjene povezanog odredišta.

Prihvaćanjem uvjeta uporabe korisnik se slaže da će usluge portala uključivati povremene reklame i različite obavijesti te poruke izdavača portala nužne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala.

Slanje e-mail biltena portala fondovi.hr

Fondovi.hr korisnicima portala šalje e-mail bilten, a povremeno može slati i obavijesti o aktivnostima i poslovnim događanjima u (su)organizaciji ili pod pokroviteljstvom portala te promotivne poruke. Korisnik pristaje na primanje novosti i obavijesti na svoju e-mail adresu.

Ako registrirani korisnik ne želi primati takve poruke može se odjaviti.

Zaštita privatnosti i osobnih podataka

Portal fondovi.hr štiti osobne podatke korisnika od neovlaštenog pristupa, korištenja ili odavanja. Vaše podatke čuvamo s pažnjom i obzirom i nećemo ih ustupati trećim stranama.

Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, korištenja ili odavanja.

Prilikom posjeta korisnika web središtu automatizirano će se bilježiti podaci o navikama korištenja i posjećenosti određenih stranica, vrsti pretraživača, vremenu provedenom na stranicama itd. Takvi podaci će se koristiti isključivo u svrhu unapređivanja usluge i što boljeg razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja što kvalitetnijeg sadržaja, te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika.

Izmjene uvjeta korištenja

Fondovi.hr zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja, kao i promjene izgleda, sadržaja i servisa portala koje su sastavni dio web stranica bez prethodne najave u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

O važnim promjenama i dopunama pravila obavijestit će korisnike objavom na portalu i/ili slanjem elektroničke poruke, a promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Uporabom bilo kojeg sadržaja na portalu smatra se da se korisnik upoznao s najnovijim pravilima.
U Zagrebu, 01.01.2023.

Impressum