Hrvatska

Allianz pokreće dva nova investicijska fonda: Allianz Cash i Allianz Portfolio

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Osigurateljna kuća Allianz najavila je kako danas s radom započinju prva dva investicijska fonda: novčani otvoreni investicijski fond Allianz Cash te mješoviti otvoreni investicijski fond Allianz Portfolio.

Osigurateljna kuća Allianz najavila je kako danas s radom započinju prva dva investicijska fonda: novčani otvoreni investicijski fond Allianz Cash te mješoviti otvoreni investicijski fond Allianz Portfolio. I dok će Allianz Cash biti orijentiran na ulaganja u primarno niskorizične dužničke vrijednosne papire i instrumente tržišta novca kraćeg dospijeća te depozite kod ovlaštenih banaka, Allianz Portfolio će ulagati prikupljenu imovinu prvenstveno u dionice i dužničke vrijednosne papire. Ulaganje u oba fonda namijenjeno je fizičkim i pravnim osobama pri čemu je Allianz Cash rješenje za osobe koje su sklone kratkoročnim, niskorizičnim ulaganjima. Najniža uplata u Allianz Cash je 5.000 kuna, a u Allianz Portfolio 2.500 kuna dok je početna vrijednost jednog udjela u svakom od fondova 100 kuna.

S obzirom da je jedan od globalnih biznisa Allianza upravljanje imovinom, pokretanje ovakvog tipa financijskog ulaganja, očekivani je korak u podršci globalne strategije kao i logičan nastavak uspješnog poslovanja na hrvatskom tržištu. čŒinjenica da je Allianz u Hrvatskoj, nakon 10 godina uspješnog poslovanja, prepoznat kao stabilna financijska kuća bio je dodatni poticaj za osnivanje Allianz Investa, društva za upravljanje investicijskim fondovima, a najvažniji i prvi cilj će, smatraju u Allianzu, biti educirati ljude kako je ulaganje u fondove dugoročna investicija.