Hrvatska

Allianz u Hrvatskoj osniva investicijske fondove

Fondovi.hr
Fondovi.hr

nakon registracije, Društvo će i aktivno započeti s radom te će imati dvočlanu Upravu na čelu s predsjednikom Uprave g. Mariom Staroselčićem, dok će drugi član Uprave biti g. Radovan Abramović, menadžeri koji su svoje dosadašnje karijere gradili u AZ fondu te Allianzu Zagreb. Allianz je u Hrvatskoj već prisutan na tržištu osiguranja te u […]

nakon registracije, Društvo će i aktivno započeti s radom te će imati dvočlanu Upravu na čelu s predsjednikom Uprave g. Mariom Staroselčićem, dok će drugi član Uprave biti g. Radovan Abramović, menadžeri koji su svoje dosadašnje karijere gradili u AZ fondu te Allianzu Zagreb.

Allianz je u Hrvatskoj već prisutan na tržištu osiguranja te u biznisu mirovinskih fondova kroz partnerstvo s AZ fondom. Osnivanje društva za upravljanje investicijskim fondovima slijedi globalnu strategiju Allianza kao pružatelja različitih financijskih usluga svojim klijentima – od osiguranja, preko upravljanja imovinom (asset management) do bankoosiguranja.

Na odobrenje za početak rada Allianz Investa, predsjednik Uprave Allianza, Boris Galić rekao je: \”Procijenili smo da je, bez obzira na sadašnju financijsku krizu, dobro vrijeme za pripremu takvog projekta. Smatramo da ima i da će u budućnosti biti dovoljno klijenata koji će biti spremni prihvatiti rizik ulaganja kakav nose investicijski fondovi. Naši planovi su da u konačnici imamo široki spektar fondova koji će zadovoljiti potrebe za različitim stupnjem rizika ulaganja naših klijenata. Bitno je da to budu što jednostavniji fondovi s jasnim pravilima ulaganja. Nećemo u našim fondovima biti skloni ulaganjima u neregulirana tržišta koja su se sada pokazala najranjivijima. Uvijek ostajemo na liniji Allianza kao kuće koja prvenstveno vodi računa o sigurnosti i stabilnosti. Osnivanjem novog društva za upravljanje investicijskim fondovima pripremamo se sada za prilike koje će se pojaviti u skoroj budućnosti. Redoslijed osnivanja fondova ovisit će u najvećoj mjeri o okolnostima na tržištu\”.

O članovima Uprave

Mario Staroselčić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financije, a nakon završetka studija 2002. godine zapošljava se u Allianz ZB, društvu za upravljanje AZ obveznim mirovinskim fondom. U Allianzu Zagreb radi od 2004. godine gdje obnaša dužnost Portfolio Managera. Prije preuzimanja pozicije predsjednika Uprave u Allianz Investu, radio je na poziciji direktora Samostalne službe za upravljanje financijskom imovinom. Završio je CFA program i stekao pravo na korištenje međunarodne titule CFA (Chartered Financial Analyst).

Radovan Abramović diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1995. godine, smjer financije. Karijeru je započeo u Zagrebačkoj banci te je kao project manager sudjelovao u osnivanju ZB Investa i njegovih investicijskih fondova, a potom je radio i na projektu osnivanja Allianz ZB d.o.o. – društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom. U Allianz ZB obnaša dužnost direktora Prodaje i u isto vrijeme stječe licencu za upravljanje mirovinskim fondovima. Karijeru u Allianzu Zagreb nastavlja 2003. godine na poziciji direktora Sektora razvoja prodaje i marketinga (kasnije direktora Sektora marketinga i komercijalnih poslova).

Fondovi.HR