Hrvatska

Datacross kreće u povećanje kapaciteta i daljnji razvoj poslovanja

Fondovi.hr
Fondovi.hr

SREDSTVA ZA DALJNJA ULAGANJA OSIGURANA UZ POMOĆ EBRD

Povlačenjem iznosa od dva milijuna eura iz fondova EBRD-a, Datacross je osigurao ulaganja za povećanje kapaciteta i daljnji razvoj poslovanja. Datacross je priopćio da je realizirao kreditne linije zatražene i odobrene od strane Europske banke za obnovu i razvoj.

Podatkovni centar Datacross ispunio je sve propisane zahtjeve potrebne za stjecanje kredita, odnosno izgrađen je prema dogovorenim tehničkim specifikacijama, u kratkom vremenskom roku, u skladu s proračunom te se proces stjecanja klijenata odvija u skladu predviđanjima. EBRD svoju investicijsku odluku temelji na mnogim parametrima među kojima su najvažniji tehničke karakteristike, financijska struktura i posljedice za okoliš.

Europska banka za obnovu i razvoj smatra da je Data Centar Jastrebarsko kvalitetom usporediv s regionalnim konkurentima te da je iz tehničke perspektive bolji od drugih podatkovnih centara na hrvatskom tržištu. S obzirom na specifičnost poslovanja podatkovnog centra, uvjereni su da se Data centar Jastrebarsko može natjecati s drugim igračima na tržištu EU.

O nastavku ulaganja u Datacross, Marko Galić iz EBDR-a je izjavio: „Nakon što se kapacitet centra u Jastrebarskom ispuni, planiramo procijeniti mogućnost podupiranja druge lokacije u Križu. Konačna odluka ovisit će o različitim parametrima koje svaki projekt financijski potpomognut od strane Europske banke za obnovu i razvoj mora udovoljavati.“

„Glavne odrednice poslovanja Datacrossa su kontinuirano postizanje poslovne efikasnosti, kvalitetan i brz razvoj te povećanje profitabilnosti. Upravo je te značajke prepoznala i EBRD, zbog čega je postignut je izuzetno važan dogovor koji će Datacrossu osigurati da se i dalje razvija i napreduje.“ – izjavio je predsjednik uprave PCK, Krešo Troha.

Za više informacija o poslovanju DataCross podatkovnih centara možete posjetiti web stranicu ww.pck.hr