Hrvatska

Nova predsjednica i član Uprave Raiffeisen Investa

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Renata Gecan Milek, dosadašnja članica Uprave Raiffeisen Investa, društva za upravljanje investicijskim fondovima postala je predsjednica Uprave Društva. Goran Nušinović novi je član Uprave Raiffeisen Investa.

Renata Gecan Milek, dosadašnja članica Uprave Raiffeisen Investa, društva za upravljanje investicijskim fondovima postala je predsjednica Uprave Društva. Goran Nušinović novi je član Uprave Raiffeisen Investa.

Na sjednici Nadzornog odbora Raiffeisen Investa održanoj 30. studenoga 2009. godine Renata Gecan Milek imenovana je predsjednicom Uprave Raiffeisen Investa, društva za upravljanje investicijskim fondovima. Nadzorni odbor Raiffeisen Investa imenovao je i Gorana Nušinovića članom Uprave Društva.

Renata Gecan Milek rođena je 1971. godine, a diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije. Karijeru je započela 1996. godine u Sektoru riznice u Privrednoj banci Zagreb d.o.o. Krajem 1997. godine zapošljava se u Sektoru riznice Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA), gdje je u kolovozu 1999. godine imenovana voditeljicom trgovanja. Karijeru u RBA privremeno je prekinula kratkim angažmanom na mjestu članice Uprave Raiffeisen Investa d.o.o. u razdoblju od veljače do listopada 2002. godine. Po povratku u RBA koncem 2002. godine imenovana je zamjenicom izvršnog direktora Sektora riznice i investicijskog bankarstva. Od listopada 2008. godine ponovno je na mjestu članice Uprave Raiffeisen Investa d.o.o..

Renata Gecan Milek položila je ispite za ovlaštenog upravitelja mirovinskih fondova, zatim za ovlaštenog upravitelja mirovinskih osiguravajućih društava te za investicijskog savjetnika.

Obnaša funkciju predsjednice Nadzornog odbora Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva d.o.o. te je članica Izvršnog odbora hrvatske udruge ACI.

Goran Nušinović je rođen 1977. godine, a diplomirao je na B.S. Philadelphia University u SAD-u, na studiju međunarodnih financija. Karijeru je započeo 2001. godine u Raiffeisen vrijednosnicama d.o.o., gdje se zadržao do travnja 2003. godine kada dolazi u Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) na radno mjesto senior portfolio menadžera. Karijeru nastavlja kao direktor Direkcije Equity, a do imenovanja na funkciju člana Uprave Raiffeisen Investa d.o.o. obnašao je funkciju direktora Direkcije za upravljanje imovinom klijenta u RBA.

Goran Nušinović je položio ispite za brokera, investicijskog savjetnika, ovlaštenog upravitelja mirovinskih osiguravajućih društava i za ovlaštenog upravitelja mirovinskih fondova.

“Raiffeisen Invest pripada vodećim društvima za upravljanje investicijskim fondovima. Raiffeisen CASH i Raiffeisen BONDS, otvoreni investicijski fondovi s javnom ponudom vodeći su po prinosima u 2009. godini u kategoriji novčanih odnosno obvezničkih fondova, što je potvrda kontinuiranog razvoja i unaprjeđenja poslovanja te podizanja razine kvalitete usluge. Raiffeisen Invest često je istican kao primjer transparentnog poslovanja, što nas obvezuje na zadržavanje visokih standarda poslovanja razvojnih ciljeva”, ističe Renata Gecan Milek.