Hrvatska

Renata Gecan Milek na čelu Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima

Fondovi.hr
Fondovi.hr

Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, na sjednici održanoj 17. svibnja u HGK.

Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, na sjednici održanoj 17. svibnja u HGK.

Izabralo je novo vodstvo Udruženja u idućem četverogodišnjem mandatu te je konstituirano Vijeće Udruženja.

Za predsjednicu Udruženja izabrana je Renata Gecan Milek, predsjednica Uprave Raiffeisen Investa, a za zamjenika Hrvoje Krstulović, direktor ZB Investa.

Osim predsjednice Udruženja i zamjenika, članovi Vijeća Udruženja su: Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Investa, Tomislav Nikočević, predsjednik Uprave HPB Investa, Marko Makek, član Uprave Nexus Private Equity Partnera, Hrvoje Šaban, direktor NFD Aureus Investa, Darko Brborović, predsjednik Uprave OTP Investa, Igor Gvozdanović, predsjednik Uprave Platinum Investa te Branko Skerlev, predstavnik Quaestus Private Equitya.

Na sjednici je podneseno izvješće o radu Udruženja u 2011. godini te su usvojene izmjene Poslovnika o radu Udruženja i izmjene Kriterija Udruženja za dodjelu godišnjih nagrada.

U okviru rasprave o budućim aktivnostima, koje će biti obilježene ulaskom Hrvatske u članstvo EU, između ostaloga je istaknuto, da će Udruženje nastaviti suradnju s regulatorom, posebice u području zakonskog okvira fondovske industrije

Članice Udruženja su sva društava za upravljanje investicijskim fondovima osnovana u Hrvatskoj, kojih trenutno ima 29. Otvorenih investicijskih fondova ima 123, a zatvorenih 7. Cilj Udruženja je promicanje i zaštita interesa investicijskih fondova te razvoj hrvatskog financijskog tržišta u cjelini. U ostvarivanju tog cilja, Udruženje surađuje s relevantnim institucijama, sudjeluje u radnim skupinama, daje komentare na prijedloge propisa, sudjeluje na stručnim skupovima te raspravlja o pitanjima važnim za poslovanje članica.